Näpi kooli tulevik on vaekausil

Autor: Andres Pulver • 28. september 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kooliaasta avaaktus Näpi koolis eelmisel sügisel.
Autor: Anneli Meibaum

Maakonna omavalitsused peavad aasta lõpuks otsustama, kas hakata Näpi kooli ühiselt pidama. Vastasel juhul võib kooli oodata sulgemine, sest Rakvere vallale üksinda käib see lihtsalt üle jõu.

Rakvere vallavolikogu tegi Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidule (VIROL) ettepaneku moodustada kooli ülalpidamiseks eraldi juriidiline isik ühiselt hallatava asutusena ning riigilt saadavast toetusest puudu jääv osa katta ühiselt nii, et 50 protsenti makstaks vastavalt omavalitsuse elanike arvule ja 50 protsenti vastavalt omavalitsusest pärit õpilaste arvule.

Päris mitu omavalitsust on aga taolise rahastamismudeli vastu ning arutelu VIROL-i üldkogul takerduski just rahastamisse.

Näpi koolis on praegu ca 70 õpilast, rohkem on neid Rakvere linnast ja vallast ning Vinni vallast. Väike-Maarja vallast ei käi Näpi koolis aga ühtegi last.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!