Fermi Energia juht: tuumajaama vastu on eeskätt suvekodude omanikud

Autor: Aivar Hundimägi • 9. detsember 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Põhja-Eestisse tuumajaama rajada sooviv Fermi Energia allkirjastas novembri lõpus Ukrainas koostöölepingu sealse ettevõttega Eco-Optima. Fotol Eco-Optima arendusdirektor Teras Fedak (vasakul) ja Fermi Energia juhatuse esimees Kalev Kallemets. Viimase hinnangul saab Fermi Eneriga uue tuumajaama varem püsti Eestis, kus selle projektiga on tegeletud neli aastat. Ukrainas astutakse alles esimesi samme.
Autor: Fermi Energia

Tuumajaama rajamiseks alustatud eeluuringute tegemine Letipeal ei tähenda veel seda, et Letipea on Fermi Energiale kõige prioriteetsem asukoht, ütles ettevõtte juhatuse esimees Kalev Kallemets.

Uuringuid alustati, sest Letipeale tuumajaama rajamiseks vajalik info on puudulik. Kallemetsa sõnul jagunevad kohalikud inimesed kaheks ehk suvekodu omanikud ja alalised elanikud ning tuumajaama häälekamad vastased on just suvitajad.

Lisaks Eesti projektile on Fermi Energia astunud esimesi samme ka Ukraina turul, kus eelmise nädala alguses sõlmiti koostööleping.

Järgneb intervjuu Kalev Kallemetsaga

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!