Jõulukingitused aastate tagant

Autor: Andres Pulver • 24. detsember 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
See pilt Rakvere linnavolikogust on tehtud küll 1928. aastal, aga palju tegelasi, kellest loos juttu, on siin täitsa olemas. Esireas vasakul on volinik Gustav Palgi, vasakult kolmas on volikogu aseesimees Karl Kruusimägi, järgmine volikogu esimees Ernst Rosenberg. Esirea parempoolseim on volinik Jakob Liiv. Volinik Aleksander Kuljus on teise rea vasakpoolseim. Volinik Konso on tagareas paremalt viies, linnapea Avikson aga tagumise rea paremalt teine. Selle pildi tegemise ajal oli ta veel lihtsalt volikogu liige.
Autor: SA Virumaa Muuseumid

Ajalehel Virulane oli komme jõululaupäeva lehes teha väikese vimkaga tagasivaade Rakvere seltskonnaelule lõppeval aastal.

90 aastat tagasi olid Rakveres tähtsamad tegelased just need, kellest alljärgnevas leheloos juttu läbi selle, mida neil jõulutaadilt kingituseks oodata on. Ja ilmus see lugu 1932. aasta 24. detsembri Virulases.

„Vaatamata sellele, et nagu tähendatakse, tulevad mustad jõulud vähese pühademeeleolu ja kokkuhoiu tähe all, jõuluiks jäävad nad siiski ja jõuluvana ei jää tulemata ka. Jõuluvana tuleb ja käib omakorda läbi ikka kõik rikkad ja vaesed, kõik head ja pahad, et anda igale temale vääriline kink ja annetus. Nii käib ta läbi Rakveregi.

Mis on aga jõuluvanal kavas kellelegi kinkida? Laseme teda ringi käia ja vaatame, mida ta kellelegi viib.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!