Haljala vallavalitsuse meeskonnaga liitus Liis Kütt

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 11. jaanuar 2023
Jaga lugu
Jaanuari algusest Hajala valla toetuste spetsialistina tööle asunud Liis Kütt.
Autor: Kent Kerner

Alates 2. jaanuarist 2023 alustas Haljala vallavalitsuses toetuste spetsialistina tööd Liis Kütt.

Liis Kütt on lõpetanud Haljalas keskkooli ja erialast haridust omandanud nii majandusarvestuse, turismi-, ettevõtlus- kui ka andragoogikavaldkonnas. Tänasel hetkel õpib Liis Tallinna Tehnikakõrgkoolis sotsiaaltööd. Liis rääkis vallavalitsuse kodulehel ilmunud artiklis, et on varasemalt töötanud erinevates valdkondades, kuid toetuste spetsialisti kohal alustamine on esimene erialane töökogemus avalikus sektoris.

Kütt sõnas, et otsus toetuste spetsialisti kohale kandideerida tuli päris ruttu. „Kuna õpin sotsiaaltööd ja tegu on minu koduvallaga, siis kuulutust nähes pikalt ei mõelnud," märkis ta.

Liis sõnas, et õpingud toetavad tema tööd sotsiaalvaldkonnas ning tal on võimalik vallaelanike heaolusse seeläbi panustada.

Toetuste spetsialisti peamisteks tööülesanneteks on riiklike ja valla eelarvest finantseeritavate sotsiaal- ja haridusvaldkonna toetuste taotluste menetlemine, kodanike nõustamine sotsiaaltoetuste alastes küsimustes ning vallaelanike abistamine avalduste ja taotluste vormistamisel.

Liis sõnab, et tema ootuseid töökohale kirjeldavad märksõnad avatus, ausus ja usaldus. „Olen mõttelaadilt pigem lahenduste leidja kui vabanduste otsija, seega olen päris kindel, et vallavallavalitsuse kollektiivi mõttelaad sobitub sellega," selgitas Liis.

Tema sõnul möödus esimene töönädal väga tempokalt. „Informatsiooni, mida tuleb kiiresti hoomata, on päris palju. Samas on praegune aeg ka väga põnev, kuna sotsiaalvaldkonna töökorralduses on toimumas mitmeid muudatusi," rääkis Liis.

Liisi sõnul oli vallavalitsuse kollektiivi poolt vastuvõtt soe ning juba esimestel päevadel tundis ta ennast meeskonda väga oodatult.

Vaba aega sisustab Liis lemmikhobide ja perega. „Mulle meeldivad käelised tegevused, mistõttu teen hobi korras kehakoorijaid ja käsitööseepe. Samuti naudin looduses viibimist ja mõistagi oma perega aja veetmist," rääkis Liis ning lisas, et perega koos püüavad nad avastada kaunist kodumaad ja üheskoos ka pikemaid reise välismaale ette võtta.

Liis on alates 2022. aasta veebruarist olnud ka vallavalitsuse kui täitevorgani liige. Esialgu jätkab Liis vallavalitsuse töös osalemist.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!