Avaliku sektori silmakirjalik saladus: riigiasutused ja omavalitsused skeemitavad arvetega

Autor: Eliisa Matsalu • 25. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuhi Killu Maidla sõnul erisoodustusmaks praegusel kujul ei tööta ja avalik sektor teab seda hästi. "Seaduserikkumiste juures pigistatakse silm kinni, aga seaduse ülevaatamiseks võimalust ei leita," ütles ta.
Autor: Andras Kralla

Restorani- ja hotellipidajad ütlevad kui ühest suust: pea kõik riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja ministeeriumid, kes oma töötajaid kuhugi sööma viivad, lasevad arveid kirjutada millegi muu kui toidu peale.

Sellise tegevuse eesmärk on vältida erisoodustusmaksu tasumist.

Kõik majutuses ja toitlustuses tegutsevad ettevõtjad teavad seda, kuid keegi ei taha sellest rääkida. Hirm, et pärast probleemist avalikult rääkimist koputab nende uksele ettekirjutust tegev maksuametnik, on suur. Samuti kardetakse maksudest kõrvale hiilida tahtnud klientide pahameelt.

„Kõige suurem probleem selle kõige juures on just see lolli mängimine,“ ütles üks restoraniärimees. Ta ei taha artiklis oma nime näha, sest see oleks tema jaoks nagu iseendale jalga tulistamine. Mängureegleid dikteerib klient, kelleks on riik.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!