Minister Järvan läheb helendavate infotahvlitega tööstust päästma

Autor: Eliisa Matsalu • 2. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Ettevõtlusministri Kristjan Järvani sõnul on infotahvlite meede tuhat korda odavam kui meetmed, mida ettevõtjad energiakriisis tahtsid. Odav on meede küll, kuid tööandjad kahtlevad selle tarbekuses.
Autor: Andras Kralla

Ettevõtlusminister Kristjan Järvan ulatas keset energiakriisi tööstusettevõtetele abikäe: riigi raha eest saavad firmad paigaldada tootmishoone ette infotahvli, mis nende äri tutvustab. „See on kohatu ja solvav,“ ütleb Ragn-Sellsi juht ja tööandjate keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.

Minister Kristjan Järvani sõnul ei ole talle ükski ettevõte öelnud, et sellist meedet vaja oleks. „See on minu enda idee,“ ütles ta.

Järvan selgitas, et pilootprogrammi eesmärk on muuta Eesti tööstus nähtavamaks. Täpsemalt on infotahvlid mõeldud just selleks, et inimesed tänavalt saaksid teada, millega mõni tööstusettevõte tegeleb. „Lapsepõlves ka läks mu koolitee mööda ühest tehasest. Kümme aastat käisin mööda ega teadnud, mida seal tehakse. Lõpuks sain teada, et mingi keemiatööstus oli. Väga ähmane,“ tõi Järvan näite.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!