Mõrtsukas jättis maha viljaseemnetest juhtnööri

Autor: Andres Pulver • 18. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
1920.-tel aastatel oli üheks levinumaks käsirelvaks Mauseri püstol.
Autor: Vikipeedia

1920. aasta märtsis leppisid kaks Rakvere külje all asuva Karkuse küla taluperemeest kokku, et lähevad järgmisel hommikul koos metsast heinu tooma. Kui naaber hommikul Kotka tallu läks, leidis ta eest suletud ukse ja arvas, et naabrimees on magama jäänud.

Astunud lukustamata uksest sisse, sattus ta pimedasse elutuppa. Tõmmanud akna eest kõrvale katteks riputatud vaiba, avanes ta ees kohutav vaatepilt.

Kotka talu peremees ja perenaine lamasid põrandal vereloigus, maja sisemus oli segi pööratud, tapeet seintelt tükati maha rebitud ja isegi mõned põrandalauad üles kangutatud. Toa nurgas suitses poolpõlenud haokubu.

Kohale kutsutud politseinikud tegid kindlaks, et peremees ja perenaine olid tapetud laskudega pähe. Perenaise kaela ümber oli seotud käterätik, kehal olid tugevad peksujäljed ning naise jalalabad olid tugevasti kõrbenud.

Külarahvas teadis rääkida, et pererahval olnud nii kulda kui ka muud väärtuslikku, seega oli politseinikel piisavalt alust arvata, et tegu on röövmõrvaga. Et uksel puudusid igasugused murdmisjäljed, siis oli kurjategija sisenenud lukustamata ukse kaudu või oli see talle avatud koputamise peale. Röövmõrvari lootus, et haokubust terve majapidamine maha põleb, ei läinud aga täide, sest see oli niiskevõitu ja kustus.

Vaatamata politsei pingutustele jäi see jube kuritegu esialgu avastamata.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!