Vald käib soomlasega karjäärivõla pärast kohut

Autor: Andres Pulver • 3. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Liivakarjäär. Pilt on illustreeriv.
Autor: Andras Kralla

„Vargaga diile ei tehta,“ oli Rakvere vallavolikogus ERE-t esindav Marko Vahesalu resoluutne, aga hääletas ikkagi selle poolt, et vald teeks osaühingule Sämiliiva võlgnevuse tasumiseks kohtus uue kompromissettepaneku. Otsus võeti vastu ühehäälselt.

Rakvere vallavalitsuse finantsspetsialist Katin Vellema rääkis, et vald OÜ Sämiliiva vastu hagi Viru maakohtule võlgnevuste nõudes ja sisuliselt asja kohtusse andmisest peale käivad pidevad kompromissettepanekud.

10. mail 2001 sõlmisid osaühing Kohala SF ja Sõmeru vald Sämi liivakarjääri kinnistule kasutusvalduse seadmise lepingu ja asjaõiguslepingu 25 aastaks. 21. märtsil 2017 osaühing Kohala SF jagunes eraldumise teel, andes osa oma varandusest üle jagunemisel asutatavale ühingule Sämiliiva OÜ.

Sämi liivakarjääris tegutseb Sämiliiva OÜ, kes omab kaevandusluba. Sämi liivakarjääri katastriüksuse omanik on Rakvere vald. Ettevõte ei ole täitnud lepingust tulenevaid rahalisi kohustusi Rakvere vallavalitsuse ees ning on vaatamata korduvatele meeldetuletustele jätnud tasumata kasutusvalduse tasud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!