Legendaarne Rakvere söögikoht pani uksed kinni

Autor: Andres Pulver • 3. juuli 2023
Jaga lugu
Kurva Kodu aastal 2012.
Autor: Kurva Kodu

Eelmise nädala neljapäeva õhtul keeras kõrtsmik Ilmar Uldrich legendaarse Kurva Kodu ukse lukku. Sedapuhku jäädavalt.

Uldrichi sõnul tuli kõrts küll ots otsaga kokku, kuid mingit kasumit pole see juba aastaid teeninud. "Ei tasu kogu seda vaeva ära," lausus ta ning nentis, et kätte on jõudnud aeg pensionipõlve pidama hakata.

Kui eelmise sajandi üheksakümnendate aastate alguses oli Rakvere kultuurirahva põhiliseks kokkusaamiskohaks vana ja tilluke Virma pubi, siis mõned aastad hiljem sai selleks Kurva Kodu, mis avati 2. aprillil 1996.

Uldrichi sõnul ei tahtnud ta 1. aprillil avada, peljates, et sellisel juhul võidakse seda lihtsalt aprillinaljaks pidada.

Et Ilmar Uldrich oli omal ajal töötanud Rakvere teatri direktorina, oli ta Rakvere kultuuriringkondades tuntud mees ning üpris ruttu sai Kurva Kodust kultuurirahva kokkusaamiskoht.

Kõrtsi hiilgeajad olidki selle tegutsemise esimesel kümnendil - seal toimus palju põnevaid kontserte, toimusid lauluõhtud, viktoriinid.

Parematel päevadel käis kolm tosinat meest õhtuti Kurva Kodus litsi löömas. Kõrtsis tegutses litsiklubi, kus mängiti litsi-nimelist kaardimängu.

Parematel päevadel käis Kurva Kodus isegi 36 meest litsi löömas.
Autor: Kurva Kodu

15 aastat tagasi saabunud majanduskriis pani aga kõigele põntsu ning paljude rakverlaste lemmikkõrts muutus päevaseks söögikohaks, mis eristus aga teistest selgelt oma koduste toitude ja ka Ilmar Uldrichi enda kasvatatud lammaste lihast roogadega.

Nüüd on siis aga 27 aastat kestnud teekond otsa saanud ning Kurva Kodu on müügis ja ootab noort ja tugevat meest, kes kääriks käised ülesse...

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!