Tiina Alavere: kui tahad midagi ägedat, siis tee midagi ägedat

Autor: Piret Linnamägi • 27. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tulihingeline, väsimatu ja end lihtsalt külahulluks ja juhtoinaks nimetav Roela kogukonna eestvedaja Tiina Alavere kandideerib ainsana Lääne-Virumaalt "Kogukonna hing" tiitlile. Teeme sind temaga tuttavaks.
Autor: Erakogu

Paigast teevad paiga inimesed ise, ütleb Roela kogukonna eestvedaja Tiina Alavere (55), kes ainsana Lääne-Virumaalt kandideerib tiitlile "Kogukonna hing". Võitja selgub järgmisel neljapäeval.

Maalehe ja Coopi korraldatud konkursile laekus 186 ettepanekut tunnustamaks neid, kes kodukohas ettevõtlikud ja aktiivsed. Nende seast valis žüriil kümme silmapaistvamat. Lääne-Virumaalt jäi hindajatele silma tulihingeline, väsimatu ja end lihtsalt külahulluks ja juhtoinaks nimetav Tiina Alavere.

Esmaspäeval sünnipäeva tähistava Tiina poolt saab hääle anda Maalehe kodulehel, hääletamine lõppeb teisipäeval.

Tiina on nii põline Lääne-Virumaalane, kui veel olla saab. Ta mainib, et imelikul kombel sündis ainult tema, see pere keskmine, kohalikus Roela haiglas, millest nüüd on saanud ilus ja kaasaaegne noortemaja. Lasteaeda Tiinal minna ei õnnestunudki, kuna sel ajal seal polnud veel lasteaeda.

„Lasteaed sai Roelas valmis just sel aastal, kui mina pidin kooli minema. Täiesti ebaaus. Küll aga sai lasteaia juhatajaks minu ema ja ta töötas seal nii kaua kuni jäi pensionile. Isa oli ameti poolest ehitaja ja muude asjade hulgas ehitas ta meile ka uue ilusa kodu kodu," sõnas Tiina.

Kuigi plika lasteaeda ei saanud, õnnestus tal õppida Roelas koguni kolmes koolimajas ja osa saada uue hoone nurgakivi panekust ning lõpuks Roela keskkool 1985. aastal lõpetada. Särasilmne Tiina oli hakkamist täis juba lapseas. Ta sai hakkama kõigega, oli selleks siis seitsme aastaselt pooleteise aastase õe hoidmine või hanekarjas käimine.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!