Rinnapiimatoidul olnud laste arv vähenes

Autor: Meditsiiniuudised • 1. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rinnapiima saavate laste osatähtsus ligi veerandsajandi jooksul aasta-aastalt suurenes, kuid viimastel aastatel on hakanud vähenema.
Autor: Shutterstock

Tervise Arengu Instituudi (TAI) värskest statistikast ilmneb, et rinnapiimatoidul olnud laste arv mullu mõnevõrra vähenes.

Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) jälgib imikute rinnapiimaga toitmise andmeid kui olulist indikaatorit, et saada ülevaade loomulikul toidul olevate laste osatähtsustest kuni aastaste laste seas. Imiku ja väikelaste toitmistavad esimesel kahel eluaastal mõjutavad otseselt lapse tervist ja arengut edaspidises elus: väheneb oht ülekaalulisuse ja mitmete infektsioonide (kõrvapõletik, hingamisteede ja seedetrakti infektsioonid) tekkeks imikueas ja varases lapsepõlves, kirjutab Meditsiiniuudised.

"Eestis kehtiva lapse tervise jälgimise juhendi järgi soovitavad lastearstid lisatoiduga harjutamist alustada juba enne kuuendat elukuud (22.–26. nädala vanuses), sest mõned imikud võivad vajada eakohaseks arenguks ja kasvuks lisatoitu enne kuue kuu vanuseks saamist. Üldjuhul ei vaja terve ajaline laps enne kuuendat elukuud peale D-vitamiini teisi vedelikke ja lisaaineid," selgitas TAI tervisestatistika osakonna analüütik Eva Anderson.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!