Tegutsejahingega Raul Oja: mees peab nii kõvasti töötama, et küüsi poleks vaja lõigata

Autor: Kristel Kitsing • 28. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Meret ja Raul Oja saavad lisaks päevatööle paljud asjad tehtud otsesemalt või kaudsemalt kogukonna hüvanguks.
Autor: Kristel Kitsing

Avispea küas asuvasse Liivoja tallu oma kodu rajandu Meret ja Raul Oja teavad, et unistada tuleb suurelt, mis sest, et elatakse väikeses külas, kus pole väga palju raha ega inimesi. See-eest on igaüks neist omaette väärtus, tuleb kõik pärlid üles leida ja ritta seada.

„Mina tunnistan küll, et tahtsin alguses tulla siia metsa rahu ja vaikust nautima ning oma aias nokitseda,“ meenutas Meret aastat 2009, mil Väike-Maarja üürikorterist koliti võssakasvanud Liivojale. Praegu on pererahval aga sedavõrd käed-jalad tööd täis ja Meret naerab, et ta aialapp on nii umbrohtu kasvanud, et sealt ei leia enam aiasaaduseidki üles.

Abielupaarina koos eksisteerimise, lahke oleku ja ühise tegutsemisega on Liivoja aga uuele elule ärganud ning väljundi eneseteostuseks on leidnud mõlemad.

Meret ja Raul on rajanud mälestusmärgi kohalikele metsavendadele, omakaitse liikmetele ja kõikidele külaelanikele, kes võitlesid oma vabaduse eest teise maailmasõja ajal ja järel. Äsja valmis ka Wõnnusvere Wabalava, kuhu nii kohalikku kui võõrast rahvast võiks veel rohkemgi sattuda.

Ei ole kahtlustki, et neis on mingi maailmaparandaja geen, mis ei lase rahus istuda. Neil on päevas samuti 24 tundi. Erinev on ainult see, mida nad nende tundidega ette võtavad.

24 tundi ööpäevas on liiga vähe

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!