Auto omadus, millest ei räägita piisavalt. Veel

Autor: Karl-Eduard Salumäe • 3. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
General Motors ei suuda 4,1tonnise tühimassiga elektri-Hummereid piisavalt toota, järjekord on mitu aastat pikk. Foto on tehtud Suurbritannias.
Autor: SWNS/Scanpix

Elektri-Hummer pole kuskilt otsast keskkonnasõbralik sõiduk, kuna kaalub sama palju kui kolm kompaktset pereautot kokku, tõdetakse "Autojuttude" saates.

Uute autode tühimass kasvab mühinal ja elektripööre annab sellele hoogu juurde. Säärasel "rasvumisel" on aga negatiivsed mõjud nii sõiduomadustele kui keskkonnale, kusjuures need mõjud võivad olla arvatust suuremad.

Äärmusliku näite sellest, kuhu võib autonduses viia üksnes kütuseliigile ning võimsus- ja dünaamikanäitajatele keskendumine, pakubki USAs müügile jõudnud elektriline Hummer. Viis ja pool meetrit pikk, 2,2 meetrit lai ja kaks meetrit kõrge pikap evib 1000 hobujõudu ja suudab kiirendada paigalt sajani umbes 3,5 sekundiga. Sama mündi teiselt küljelt leiame aga tervelt 4,1 tonnini küündiva tühimassi, mis tähendab lisaks muule, et Euroopas seda B-kategooria ehk sõiduauto juhiloaga tüürida ei tohi.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!