Avispea mõõk saab kümne aastaseks

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 22. september 2023
Jaga lugu
Legendaarne metsavend Ruuben Lambur vastupanuvõitluse päeval Liivojal oma mälestusi jagamas
Autor: Kristel Kitsing

Laupäeval kogunetakse Avispea külla Liivojale tähistama vastupanuvõitluse päeva ja mälestusmärgi „Avispea mõõk" kümnendat aastapäeva.

Kohal on naiskodukaitse ja kaitseliit koos relvade ja tegevust tutvustavate materjalidega. Lisaks on oma relvaarsenali tutvustamas Prantsuse kergjalaväekompanii.

Kell 15 toimub traditsiooniline sissejuhatav osa mälestusmärgi juures, muusikalist vahepala pakub Tiia Paist. Pererahvas võõrustab külalisi sünnipäevatordi ja kohvilauaga.

Kell 17 esineb aga Wõnnusvere Wabalaval Andrus Bonzo Albrecht.

Mälestusmärgi mõtte algatajad ja teostajad olid MTÜ Võnnusvere OK juhatuse liikmed Meret ja Raul Oja. Nende kodu lähedal Liivaojal (endise Liiva talu maadel) mälestusmärk asubki. Mõõga sepistas Väike-Maarja kandi sepp Ermo Lood.

Mälestusmärk koos selgitava infotahvliga on pühendatud kohalikele metsavendadele, omakaitseliikmetele ja kõikidele külaelanikele, kes võitlesid oma vabaduse eest Teise maailmasõja ajal ja järel.

Kui soovid olla kursis maakonna uudistega, silmapaistvate inimeste tegemistega ja kasulike nõuannetega, siis telli tasuta Lääne-Virumaa Uudiste uudiskiri, mis ilmub vähemalt kolm korda nädalas. Uudiskirja saab tellida SIIT. Juba praegu on selle endale tellinud 5721 inimest. Meie uudisvooga saab hoida end mugavalt kursis jälgides Lääne-Virumaa Uudiste Facebooki lehekülge või kasutades funktsiooni "Minu Lääne-Virumaa".

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!