EDETABEL: parimat tasu maksis Haka Plast, suurim tootja on Jeld-Wen

Autor: Aivar Hundimägi • 3. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Haka Plast tegi ehitusmaterjalitootjate TOPis aastaga suure kukkumise, kuid kahel viimasel aastal on ettevõte olnud Lääne-Virumaa ehitusmaterjalitootjate seas parim palgamaksja. Keskmist palka on kergitanud aasta agluses töötajatele makstav preemia.
Autor: Sten Semjonov

Äripäeva ja Ehitusuudiste koostatud ehitusmaterjalitootjate TOPi jõudis sel aastal seitse Lääne-Virumaa ettevõtet. Võrreldes eelmise aastaga on nendest kaks oma kohta parandanud, kolm on madalamal kohal ja kaks eelmisel aastal edetabelisse ei jõudnud.

Suurima käibega ettevõte on Jeld-Wen Eesti, suurima kasumi teenis Nordkalk ja parimat tasu maksis oma töötajatele Haka Plast. Kui jagada Haka Plasti mullune palgakulu töötajate arvuga, siis oli eelmisel aastal ettevõtte keskmine burototasu 3621 eurot kuus. 2021. aastal oli sama näitaja 2112 eurot.

Nii järsku keskmise palga tõusu pole aga Haka Plast teinud. Ettevõtte tegevjuhi Eiko Onga sõnul on mulluse palgakulude kasvu põhjuseks eelmise aasta alguses töötajatele 2021. aasta heade tulemuste eest välja makstud preemia.

Kui kolmel kvartalil on ettevõttes keskmine palk kõikunud 2200 euro ümber, siis eelmise aasta esimeses kvartalis oli keskmine tasu kolm korda tavapärasest suurem ja selle aasta esimeses kvartalis kaks korda.

Alljärgnevalt teeme ülevaate, kuidas Lääne-Virumaa ehitusmaterjalitootjatel on kahel viimasel aastal läinud, kui palju on nad jaganud omanikele dividende, milline on ettevõtete palgatase ja mitmendal kohal oli ettevõte eelmisel ja sel aastal Äripäeva ehitusmaterjalitootjate TOPis. Kokku oli Äripäeva edetabelis reastatud 110 ettevõtet.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!