Helena Veelmaa kirjutab end ühe suuremate tähtedega spordiajalukku

Autor: Kristel Kitsing • 7. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tõstepõrandal on Helena küll üksi, aga tema edu taga on suur küla.
Autor: Kristiina Ernits

Rakkest pärit Helena Veelmaa tuli jõutõstmises taas Eesti meistriks. Ta purustab naiselikkuse müüte ja kirjutab enda nimele järjest uusi rekordeid.

Veelmaa kogusumma tänavustel Eesti meistrivõistlustel kolme tõsteviisi kokkuvõttes oli 466 kilo ja lähimat konkurenti edestas ta paarikümne kiloga. Kükkimise tulemus 176 kilo oli ka uus Eesti rekord. Surumises paranes aga Eesti rekord lausa kaks korda: kõigepealt oli see 104 ja siis 105 kilo.

Sinu tulemus oli tõesti viimastel Eesti meistrivõistlustel muljetavaldav. Millised olid emotsioonid pärast võistlust ja kas enda püstitatud eesmärgid said täidetud?

Küki 176 kg saavutasin teise katsega ning jäin rahule. Kolmanda katse panin 180 kg tunnetamise eesmärgil ja mõttega „kaotada ei ole midagi“, sest ei ole varem nii suurt raskust kükkinud. Kuna ilmselt oli kerge hirm endale sooritusel liiga teha, siis kahjuks ei teinud kükki piisavalt sügavale ning seda katset ära ei loetud. Õnneks viimane katse näitas pigem, et mul on võimalust detsembris Euroopa meistrivõistlustel seda realiseerida.

See ei ole üldse tavapärane, et väikesest maakohast sirgub selline suur tegija. Kuidas jõudsid selle spordialani, kas enne kui kangi rebima hakkasid tegid ka muid alasid?

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!