Ott Kiivikas: julgelt unistamine viib eesmärgini

Autor: Riina Jussila • 28. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

"Mida vanem on inimene, seda praktilisemalt ta mõtleb. Peaksime õppima lastelt, kes oskavad suurelt unistada, sest siis unistused ka täituvad,“ räägib kulturistist motivatsioonikõneleja Ott Kiivikas. Tema unistab pidevalt, iga jumala päev, ja paljud soovidest on mehel ka täitunud.

Kulturist Ott Kiivikas räägib intervjuus muuhulgas sellest, mida ta on oma erinevatest suhetest õppinud ja kuidas jõuda eesmärkideni.
Autor: Maksim Shmeljov

Ajame nukrapoolsemad jutud kohe alguses ära. Teatasid mõne aja eest, et astud tippspordist sammukese kaugemale.

Ametlikult pole ma punkti panemisest teatanud. Tõsi, mõtted käivad ja kulturism on pika vinnaga ala, kuid vaadates, et ka minust vanemad mehed teevad veel edukalt kaasa, siis jätaksin ukse praokile ning päris punkti ei paneks.

Tohib meelde tuletada, mis tervisehäda sind rivist välja viis ning haiglasse saatis?

Tegemist oli tõsisemat laadi kopsutrombiga, mis kutsus esile kahepoolse kopsupõletiku. Eks see oli pisut ka õnneasi – olukord oleks võinud ka hullemini lõppeda. Tänaseks on asi kontrolli all ja tervislik seisund hea.

Koroonaga su häda seotud ei olnud. Oled sa tänase muidu ka selle kurja tõve eest kaitstud?

Jah, olen küll. Eks arusaamad muutuvad, kui korra kopsupalatis ära oled. Muutub arusaam arstide ja personali suhtes ja saad aru, et kui abi on vaja, siis kraabid ust, kuid kui oled terve, mõtled, mis jama te siin ajate. Inimene on kahjuks nii egoistlik, et näeb ainult enda nina alla. Mina seda mõtet ei jaga ja olen arstidele väga tänulik selle üle, mis minuga tehti.

Seotud lood

Kas toimunu pani sind asju uue pilguga vaatama ning ümber hindama?

Eks ikka. Pole ju vähe neid juhuseid, kus inimene lõpetab isegi spordirajal oma elu, ja tippspordis eriti. Kuskil polegi kunagi väidetud, et tippsport oleks tervislik – seal kombatakse ju inimpiire. Võimalus, et tervisega midagi juhtub, on väga suur.

Peaksid sa täna rahulikumalt võtma või võid aktiivses tempos jätkata?

Täna tean seda, et kui mingi asi annab tunda – ja tromb andis tunda!, tuleb sellele tähelepanu pöörata. Eks sellega on nii, et sport õpetab kõige muu kõrval taluma hästi ka valu. Harjud ja kohaned ning sellest saab argipäeva osa. Õppisin aastate jooksul oma hädasid ise ravima ja ei jooksnud iga krõpsu peale perearsti vastuvõtule. Ei, ma ei ole kunagi meditsiini kahtluse alla seadnud, kuid kui midagi just juppideks pole, saan omapäi hakkama. Trombi puhul hakkas valu jalast pihta, sest sealt hakkab ta liikuma. Ja kui jalg valutab - ning sportlastel valutavad jalad tihti, ei tõtta sellega kohe kurtma. Kui valu aga uuesti tuli, võtsin kõne ja ütlesin, et oletatavasti on mul tromb. Arst arvas küll esialgu, et ehk on Covid – sümptomiteks olid palavik, valu kehas, köha, kuid üsna kiirelt sai selgeks, et mu oletus pidas paika.

Ega ma tervenedes kohe 200kilosega enam kükke tegema ei läinud ja keskendusin rohkem aeroobsele – jalgrattasõit, kerge jooks jne.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!