Uus seadus on juba ette auguliseks planeeritud

Autor: Rahel Lepp • 11. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tattoo-kunstnik Kristiina Antonis ootab, et nõuded tätoveeritavatele ja tätoveerijatele oleksid rangemad ja seadusega reguleeritud.
Autor: Erakogu

Sotsiaalministeerium kavandab uut rahvatervishoiu seadust, mille jõustumisel ei tohi alaealised enam tätoveerida ega end solaariumis pruuniks päevitada. Samas ei lapita ära kolm aastakümmet tagasi tehtud seaduses olevat auku, kus võiksid olla juhtnöörid keha augustamise osas. Seega jääb ka tulevikus alaealistele kõikvõimalike neetide ja rõngaste panemine sõltuma teenuse osutaja südametunnistusest.

Rakveres Laada tänaval asuva GlamChic salongi omanik Airi Pillesaar, kes ise klientidele kehaauke teeb, märkis, et tõepoolest valitseb seaduses selles osas hall ala, mida vastutustundetud teenusepakkujad ka ära kasutavad. Tema augustab alaealisi vaid vanema nõusolekul ja teatud puhkudel ka mitte siis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!