Lääne-Virumaa maksuvõlglaste TOP sai uue liidri

Autor: Aivar Hundimägi • 17. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Weekend Eestil on maksuvõlg, kuid see on ajatatud ja väheneb iga kuu.
Autor: Liis Treimann

Lääne-Virumaa maksuvõlglaste TOPis oli kolmanda kvartali lõpu seisuga esikohal Weekend Eesti, millel juuni lõpus tekkinud maksuvõlast suurema osa moodustab käibemaksuvõlg. Ettevõte on võla tasumise maksuametiga ajatanud.

Juulis avaldatud II kvartali maksuvõlglaste TOPis oli Weekend Eesti teisel kohal, siis oli ettevõtte maksuvõlg väiksem.

III kvartali lõpu seisuga võlgneb Weekend Eesti riigile 372 000 eurot. Võrdluseks selle aasta kolmandas kvartalis maksis ettevõte maksudeks kokku ligi miljon eurot, nendest tööjõumakse üle 400 000 euro. "Kohati on meil tõesti tekkinud maksuvõlg, kuna selle aasta müügid on vahepeal planeeritule alla jäänud ja sellest tulenevalt tekkinud ka ajutised raskused. Oleme võla ajatanud ja iga kuu vähendame seda," kommenteeris ettevõtte juht Taavi Laeks.

Kõige suurem ajatamata maksuvõlaga ettevõte on Lääne-Virumaal hoonete üldpuhastusega tegelenud Casa KV, mis on olnud edetabelis kõrgel kohal ka varemalt. Casa KV maksuvõlg tekkis umbes aasta tagasi ja suurima osa võlgnevusest moodustab käibemaks.

Ettevõte pole kahel viimasel kvartalil maksuametile käibedeklaratsioone enam esitanud. Esimeses kvartalis oli ettevõtte deklareeritud käie 750 735 eurot, aasta varem samal perioodil üle 2 miljoni euro.

Samuti pole Casa KV esitanud viimase kahe aasta majandusaasta aruandeid. Ettevõtte omanikuks on Ilmar Veiman.

Maksuvõlg kasvab

30. septembri seisuga oli maksuvõlg 404 Lääne-Virumaal registreeritud ettevõttel ja füüsilisest isikust ettevõtjal.

244 maksuvõlaga ettevõtet ei olnud võla tasumist maksuametiga ajatanud.

Kõigi 404 ettevõtte maksuvõlg kokku oli III kvartali lõpu seisuga 5,1 miljonit eurot, II kvartali lõpu seisuga oli samade ettevõtete maksuvõlg kokku 5 miljonit eurot ja eelmise aasta III kvartali lõpu seisuga 3,5 miljonit eurot.

Allikas: Äripäeva Infopank, maksuamet

Avaldame alljärgnevalt kaks maksuvõlgade edetabelit. Üks on koostatud Lääne-Virumaale registreeritud ettevõtetest, kes on maksuvõla ajatanud. Teine edetabel on nendest firmadest, mis pole maksuametiga maksuvõla tasumiseks ajatamise kokkulepet teinud. Andmed on seisuga 30.09.2023.

Mõlemas tabelis on toodud ka ära, kuidas on maksuvõlg muutunud võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartali lõpu seisuga ja ka võrreldes selle aasta teise kvartali lõpu seisuga. Samuti oleme tabelis märkinud ära selle aasta teises kvartalis maksuametile deklareeritud käibe ja töötajate arvu teise kvartali lõpu seisuga.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!