Andekas Kadrina neiu avaldab esimese autoriplaadi

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 23. oktoober 2023
Jaga lugu
Leegi Brigitte Kais annab välja oma esimese autoriplaadi.
Autor: Erakogu

17aastane Kadrina neiu Leegi Brigitte Kais annab välja oma esimese autoriplaadi “Mina, teiega”, mille ilmumist saab omalt poolt toetada Hooandjas.

Kadrina Keskkoolis õppiv Leegi tuli kaks aastat tagasi mõte laulude loomiseks sõnadega niisama katsetada, olles eelnevalt improviseerinud klaveritunnis Piret Villemi käe all. Nüüd on tal sahtlis juba arvestatav kogus laule ja ideid, millest veel kirjutada, tuleb aina juurde. Tema esimene autoriplaat toob kuulajani osa Leegi Brigitte mõttemaailmast, tunnetest ja kujutlustest.

“Enda loodud lauludes jutustan oma unistustest ja kuidas ümbritsev maailm mind mõjutanud on,” räägib neiu. Leegi Brigitte meloodiaid ja sõnu on aidanud edasi anda Tähti Pallon kitarril, viiuliõpetaja Mari Saamot, Mirtel Mooses saksofonil ja Saamuel Palu taustalauljana.

Akustilise albumi loomiseks sai Kadrina rahvamajast üheks päevaks helistuudio. Seda, et saab albumi salvestada koduses rahvamajas, poleks neiu osanud ette kujutada. Idee tuua stuudio koju kätte pakkus välja Kadrina kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets. Muusikat aitas jäädvustada Toomas Paidra. Leegi ja tema kaasa tegevate sõprade eeltöö oli niivõrd korralik, et kaksteist lugu said purki poole päevaga, kirjutatakse pressiteates.

“Suurimaks sooviks on, et minu looming jõuab inimesteni. Kui saan lauludega teistele midagi pakkuda, tekitada inimestes emotsioone. On see ütlemata hea tunne,” sõnas Leegi. Muusika on tema jaoks juba üsna pikka aega tähendanud enda väljendamist, samal ajal ka justkui sissepoole süvenemist. “Kui kirjutan näiteks laule, lähen alati kuskile omasse maailma, mis paneb mind ümbritseva unustama. Muusika on minu silmis midagi imetabast, mis siia ilma loodud on ja arvan, et kui osata täielikult kuulata, võib nii mõnigi heli ja muusikapala väga sügavale meieni jõuda,” sõnas Leegi.

Leegi Brigitte Kaisi autoriplaat "Mina, teiega" ilmub CD kujul 26.11.2023. Hoogu saab plaadi ilmumisele anda kuni 14. novembrini Hooandjas ja hooandjaid ootavad ka kingitused. Leegit saab plaadi tegemisel toetada SIIN.

Lühike videolõik Leegi loomingust

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!