Vinni volikogu istungi eel tekkis segadus ühe opositsiooni liikmega

Autor: Aivar Hundimägi • 27. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Neljapäeval toimunud Vinni vallavolikogu koosolek, kus pidi tulema hääletusele vallavanem Rauno Võrno (vasakul) umbusaldamine, millega liitus koalitsioonis olnud Toomas Väinaste. EKRE esindaja Evelin Poolamets (taamal) ütles, et enne volikogu üritati üks umbusaldamist toetav EKRE liige istungist eemale jätta. Umbusaldamiseks aga volikogus ei läinud, sest Võrno astus eelnevalt ise tagasi.
Autor: Rahel Lepp

Vinni vallasekretär sekkus poliitikasse ja üritas päev enne vallavanema umbusaldamist jätta ühe opositsioonile kuuluva tooli volikogus tühjaks, ütles volikogu liige Evelin Poolamets (EKRE).

Vallasekretäri ja Vinni valla valimiskomisjoni esimehe Sirje Veimani sõnul ei ole selline tõlgendus õige ja asjad ei olnud päris nii nagu EKRE esindajad räägivad. „Meie valimiskomisjonis poliitikaga ei tegele,“ kinnitas ta.

Vinni valla neljapäevasel istungil pidi osalema Jarmo Järve asendusliikmena Rainer Lapsanit, kes mõlemad kuuluvad EKREsse. Vallavanema umbusaldamine õnnestumiseks oli vaja opositsioonil saada võimuliidust enda poole kaks häält ja opositsiooni kõik seitse liiget pidid kindlasti hääletusel osalema.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!