Kokkuvõte nädalast: firmamatjate juttu kuulates tasub piima kõrvale võtta!

Autorid: Pille Ivask, Meelis Mandel, Koit Brinkmann • 3. november 2023
Jaga lugu
Firmamatja Lauri Hansberg.
Autor: Liis Treimann

Firmamatjate mentaliteet on pärit 1990ndatest ning sellise äri jätkumine näitab mõnes mõttes ka maksuameti tahtmatust asjaga tegeleda, nentis Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

Äripäev avaldas sel nädalal lugude seeria firmamatjatest, kus selgub, mil viisil ärgitavad firmamatjad ettevõtteid oma partnereid petma. Samuti paljastus lugudest firmamatjate suhtumine maksuametisse, riiki ja ettevõtlusesse laiemalt.

Ajakirjanikud võtsid firmade likvideerimise jutuks ka nädala olulisi teemasid kommenteerivas saates "Äripäev eetris".

Koit Brinkmann ütles, et firmamatjate kõnede salvestusi kuulates on tema jaoks müstika, kui lahtiste kaartidega osa neist oma äri toimimisest räägib.

Mandel lisas, et kui mitmed 90ndate nähtused, näiteks ümbrikupalgad, oleme me suutnud suures osas ettevõtlusest välja juurida, siis firmade matmine on tõeline taasiseseisvumise esimeste aastate jäänuk. “Need kõned on karm kuulamine, võtke rahulikult piima kõrvale!” soovitas ta.

Lisaks räägiti saates ehitusfirma Eviko langemisest, Tallinna linnavalitsuse uuest plaanist linnahalliga ja ka korruptsiooniohtlikest olukordadest kohalikes omavalitsustes.

Kuula saadet siit:

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!