Riho Terras: „USA-l ei ole soovi sõda Ukrainas reaalselt võita“

Autor: Andres Pulver • 14. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Riho Terras.
Autor: Euroopa Parlament

Endine kaitseväe juhataja ja praegu Isamaa esindaja europarlamenti kuuluv erukindral Riho Terras külastas esmaspäeval Tamsalu gümnaasiumi, kus pidas õpilastele loengu.

Intervjuus Lääne-Virumaa Uudistele tuli Tamsalus juttu peamiselt Iisraeli ja Ukraina teemadel. Muu hulgas leidis Riho Terras, et Ukrainat on vaja oluliselt rohkem toetada. „Anname Ukrainale nii, et ära ei sure, aga ellu ka ei jää,“ lausus ta. Eriti palju kriitikanooli lendas Terrase suust Ameerika Ühendriikide aadressil.

Järgneb intervjuu Riho Terrasega.

Eelmise nädala neljapäeval esines Venemaal ühel suurel konverentsil Putini suur sõber Nikolai Patrušev, kes oli riietatud pealaest jalatallani musta ja pidas ülistava kõne Putinist, aga minevikuvormis. Mis Venemaal toimub?

Vaat seda mina ei tea. Ma arvan, et presidendivalimiste kampaania on käimas. Enne kui ma seda ise ei näe, ei usu ma ühtegi juttu Putini surmast. Neid jutte on liiga palju olnud.

Putin kui selline ei ole isik, ta on organisatsioon. Enne seda kui ta võimule tuli, käis ta Peterburi delegatsiooniga Tallinnas külas. Ta oli nii tähtsusetu tegelane, et ei jäänud isegi piltidele. Ja mõni aasta hiljem on ta terve suure Venemaa juht.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!