Apteegiäris käib suur näitemäng: firmavabrikud, sulavad miljonid ja näpuviga, mis ütleb rohkem kui tuhat sõna

Autor: Koit Brinkmann • 24. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kuigi apteegireformi järel peaksid apteeke pidama ravimimüüjatest täiesti sõltumatud proviisorid, siis kriitikute hinnangul on enamus apteeke erinevate lepingute kaudu siiani ravimimüüjate kontrolli all.
Autor: Tehisaru Midjourney

Äripäev töötas läbi paarsada Eesti apteekide majandusaasta aruannet ning leidis mustreid ja diile, mis lubavad väita: apteegiturul käib suur näitemäng.

Südameapteegi, Benu, Euroapteegi ja Apotheka kaubamärkide taga võtavad end rivvi justkui kloonimismasinast välja hüpanud apteegid, mis peaksid olema proviisoritele kuuluvad iseseisvad ärid. Viimaste aastate majandusaruandeid luubiga lugedes tulevad ilmsiks paljuütlevad näpuvead ning miljoninõuded, mis mõni aasta hiljem kokku sulavad, kirjutab Äripäev.

Ka Äripäevaga rääkinud turuosaliste ja kriitikute sõnul sõltub suurem osa apteekide juhatajatest-omanikest endiselt ravimite hulgimüüjatest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!