Kokkuvõte nädalast: Infortari IPO ei saagi läbi kukkuda

Autorid: Karl-Eduard Salumäe, Igor Rõtov, Juhan Lang • 1. detsember 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Infortari tuumikomanike taskud on piisavalt sügavad selleks, et IPO kas või ise täis märkida, märgiti nädala olulisi teemasid kommenteerivas saates "Äripäev eetris". Pildil on (vasakult) Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt, juhatuse liige Eve Pant ja tegevjuht Martti Talgre.
Autor: Andras Kralla

Investorite hulgas palju elevust tekitav Infortari IPO on tehtud nõnda, et see ei saa läbi kukkuda, leidis Äripäeva investeerimisvaldkonna juht Juhan Lang nädalat raamivas otsesaates "Äripäev eetris".

"Kui su sisering on juba kolmandiku aktsiaid ära märkinud ja emissiooni maht sedavõrd väike, siis totaalne läbikukkumine on tõenäoliselt välistatud," põhjendas Lang. "Tuumikomanike taskud on piisavalt sügavad selleks, et IPO kas või ise täis märkida."

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov avaldas investorkonna arvamusliidrite, sealhulgas investor Toomase Infortari IPO suhtes skeptilise meelestatuse üle teatavat imestust.

"Mulle endale tundub, et Infortaris pole papist poisid," märkis Rõtov. Ise on ta siiski märkimise suhtes kahevahel.

Saate esimene pool pühendati aga süvenevale majanduslangusele. Äripäeva juhtkirjale viidates märgiti, et kolmanda kvartali majandustulemuste põhjal on Eesti majanduslangus Euroopa kõige kopsakam. Ning mis veelgi dramaatilisem: Ukraina ja Ekvatoriaal-Guinea kõrval üks kehvema näitajaga riike kogu maailmas. Samal ajal korrutab rahandusminister Mart Võrklaev, et investeerimislaen pole võluvits.

Eestil on niisiis ühelt poolt Euroopa suurim majanduslangus, teisalt aga hoiame kinni euroala pika puuga väikseima võlakoormusega riigi staatusest. Mida riigijuhid selle lähenemisega saavutada püüavad, kas selle loogikat õnnestub tabada, uuris saatejuht Karl-Eduard Salumäe Igor Rõtovi käest. Viimane vastas, et ta ei saa sellest aru.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!