Kokkuvõte nädalast: võimupirukat hapendavad Orav Oeh, Tühi Koht ja Kontrollifriik

Autorid: Eliisa Matsalu, Martin Johannes Teder, Neeme Korv • 10. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas.
Autor: Andras Kralla

Nii Toompeal kui Tallinnas on võimupirukal hapu mekk man, leidsid Äripäeva ajakirjanikud nädalat kokku võtvas arvamussaates “Äripäev eetris”.

Võimuerakondade siseprobleemid on saates osalenud ajakirjanike hinnangul mõjutamas valitsuskoalitsiooni tervist ja koosseisu.

Eesti 200 on pika plaani erakonnast saamas kõige lühema plaaniga erakonnaks.

“Eesti 200 võiks ennast kokku võtta! Nendega seoti suuri lootusi, aga niipea kui valitsus kokku sai, on arvamus neist oluliselt langenud. Nad said pulti ja jäid toppama. Ma ei saa aru, mis nendega juhtus? Kuhu jäid uuendusmeelsus, progressiivsus ja “me tahame ja teeme!”? Erakonnas on inimesi, kes tahaksid midagi ära teha, aga see ei õnnestu,” märkis Eliisa Matsalu erakonna esimehe Lauri Hussari tagasiastumise taustal.

“Tal tegi õige sammu, et tagasi astus. Ebameeldiv on olla nii karm, aga ka erakonnakaaslastele oli üllatav, kuidas ta üldse juhiks sai. Karismat pole, ühtki sõnumit öelda ei ole.”

Martin Johannes Teder märkis, et langeva reitinguga reformierakonna esimehe ja uue juhatuse valimine esialgu oravaparteile midagi head ei tõota.

“Senikaua, kui Kaja Kallas on reformierakonna juht ja peaminister, ei tule erakond sellest mõõnast välja, sisepoliitilised valikud tema juhtimisel on erakonna poliitikat hullult alla viinud,” rääkis ajakirjanik. Viimane oeh-fopaa oli peaministri kommentaar õpetajate streigile.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!