Väike-Maarja vallavalitsus arutab kolmapäeval ministeeriumi pöördumist

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 19. detsember 2023
Jaga lugu
Kolmapäeval hakkab Väike-Maarja vallavalitsus arutama regionaal- ja põllumajandusministeeriumi otsust, mitte anda heakskiitu Väike-Maarja valla üldplaneeringule.
Autor: Väike-Maarja vallavalitsus

Lääne-Virumaa Uudised kirjutas teisipäeval, et regionaal- ja põllumajandusministeerium ei andnud heakskiitu Väike-Maarja valla üldplaneeringule ja seda tuuleenergeetika küsimustega seotud segaduse tõttu.

Ministeerium saatis vallavalitsusele reedel ettepaneku üldplaneeringu teksti kaalumiseks. Oleme kohaliku omavalitsuse ruumilist planeerimist mõjutava dokumendi kooskõlastamiseks keskvalitsusega kulutanud juba peaaegu pool aastat ja vallavalitsus arutab seda taaskord homsel vallavalitsuse istungil, teatas Väike-Maarja vallavalitsus.

Väike-Maarja vald on oma tänases üldplaneeringus toonud välja alad, kuhu tuuleparkide rajamine ei ole välistatud. Samas on välja toodud oluline põhimõte, et kõigil nendel aladel on selleks eelnevalt vaja teostada detailplaneeringud koos kõigi vajalike uuringutega. Sisuliselt on tuulepargi kavandamisel kohustus üldplaneeringule järgnevas etapis selle mõju hinnata.

Väike-Maarja vald leiab, et kõikide detailsete uuringute läbiviimine üldplaneeringu staadiumis ei ole põhjendatud, kuna üldplaneeringuga konkreetseid tuuleparke ei kavandata. Uuringute läbiviimine on asjakohane alles konkreetse tuulepargi kavandamisel ning selline on ka täna levinud praktika mujal omavalitsustes. Väike-Maarja vallas on üks tuulik Aburi külas. Seni ei ole ühtegi teist detailplaneeringut tuuleparkide rajamiseks Väike-Maarja valda algatatud.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!