Üle poole sajandi Eesti riigi teenistuses

Autor: Andres Pulver • 24. detsember 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Presidendi kantselei ülem Elmar Tambek oma töölaua taga.
Autor: Eesti Ajaloomuuseum

Ei ole just palju neid, kes on kõrge ametnikuna Eesti riiki üle poole sajandi teeninud. Üks neist on Elmar Tambek, kelle mälestusteraamatust ka väga palju põnevat Rakvere ja siinsete inimeste kohta leida võib.

Elmar Nikolai Tambek sündis tollase Vihula valla Kavastu külas Kupjarahva talus jõululaupäeval 1897. Ta õppis Liiguste ministeeriumikoolis ja lõpetas 1917. aastal kuldmedaliga Tallinna Aleksandri gümnaasiumi.

Noormees soovis õppida arstiks ja astus Peterburi sõjameditsiini akadeemiasse, kuid katkestas õpingud peagi ning naasis kodumaale, võttis relva kätte ja läks Narva all lahingusse.

20. detsembril 1920 lõpetas Tambek sõjakooli sõjaaegse ratsaväe kursuse ja ülendati lipnikuks. Kuni 1929. aastani oli ta kaadrisõjaväelane erinevatel ametikohtadel, kusjuures 1924–1929 sõjaväekohtu uurija ja abiprokurör.

Ohvitser Tambek õppis paralleelselt Tartu ülikoolis ja lõpetas 1925. aastal Tartu ülikooli õigusteaduskonna. 1929. aastal sai tal pagunite kandmisest küll ning mees tuli kodule lähemale – Rakvere ringkonnakohtu prokuröriks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!