Kuidas skeptik Anti Puusepast sai kaugtööd soosiv vallajuht

Autor: Sirja Sulakatko, MTÜ Targa Töö Ühing tegevjuht • 23. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Haljala vallavanem Anti Puusepp ei pelga enam oma töötajaid silma alt ära lubada!

Haljala vallavanem Anti Puusepp pälvis 2023. aasta detsembris tiitli „Parim kaugtööd soosiv juht“. Intervjuus Antiga selgub, et ta ei ole alati olnud kaugtöö usku.

Kuidas on jõutud Haljala vallavalituses nüüdseks paindliku töökultuurini ja kas see on end siiani õigustanud?

Kohtun Antiga Zoomi vahendusel, mis on igati paslik viis kaugtöö teemadel arutleda.

Haljala vallas on arvukalt suvekodusid, mis koroonakriisi ja viimastel aastatel suurenenud kaugtöö tegemise võimaluste tõttu on muutunud püsivateks elukohtadeks. Nii võib öelda, et Haljala vald on hea näide sellest, kuidas kaugtöö võib aidata maapiirkondi elavdada.

„Haljala vallavalitsus on valla üks suurimaid tööandjaid,“ tutvustab Anti. Valla töötajate hulka kuuluvad ametnikele lisaks ka õpetajad, lasteaedade töötajad, sotsiaaltöötajad, jne. Kuid see vestlus keskendub rohkem ametnikele, kes vallavalitsuses töötavad, sest just nemad töötavad Anti otseses alluvuses.

Seotud lood

Uurin, kui kaugtöösõbralik oli töökeskkond Haljala vallavalitsuses enne Anti vallavanemaks valimist 2022. aasta veebruaris. Selgub, et kodukontori maine ei olnud eriti hea. Arvati, et ega kodus inimesed tööd väga ei tee. Koroona ajal tuli küll kodukontoris rohkem olla, kuid koroona taandumisel oodati, et inimesed tuleksid kontorisse tagasi. Anti seda imeks ei pane ja tunnistab, et oli ka ise kaugtöö osas esialgu pigem skeptiline.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!