Õpetajate palgad Virumaal: sõidad pool tundi ja töötasu kasvab 50%

Autor: Nikolai Andrejev • 4. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Ida-Virumaa õpetajate preemiad ohustavad tööjõupuudusega Rakveres: 50-protsendiline sissetuleku kasv on tugev argument töökoha valimiseks.
Autor: Nikolai Andrejev

Riigi kehtestatud lisatasu Ida-Virumaal eesti keeles õpetavatele kooli- ja lasteaiaõpetajatele toob kaasa tööjõupuuduse naaberomavalitsustes.

„Paljud endised õpetajad on hakanud tõesti tagasi tulema – kes Lääne-Virumaalt, kes kaugematest paikadest oma kodukohta“, ütles Ida-Virus asuva Lüganuse valla asevallavanem Max Kaur Delovõje Vedomostile.

Tema sõnul on mõnel varem lahkunud õpetajal jäänud korter alles ja nad läksid lihtsalt kodukohta tagasi. Teised sõidavad tööle naaberomavalitsustest.

„Meie ja Rakvere vahel käib suurepärane ühistransport: kiirrong või bussid. Isikliku transpordiga on ka päris mugav kohale jõuda,“ lisab Kaur.

Seotud lood

Enne streiki oli planeeritud täiskohaga õpetaja töötasu alammäär kogu Eestis tõsta sel aastal 1803 euroni (bruto). Ida-Virumaal eesti keeles õpetavatel kooliõpetajatel korrutatakse see koefitsiendiga 1,5. Lasteaiaõpetajate palgale on määratud koefitsient 1,3.

Max Kauri sõnul tähendab see praktikas valla lasteaedades üle 2000 euro ja üldhariduskoolides 2300–2600 euro (bruto) suurust palka.

Rakvere kahe lisatasu vahel

Rakvere abilinnapea hariduse, noorsootöö ja kultuuri alal Laur Kaljuvee märkis, et õpetajate nappus on tema linna, nagu ka kogu Eesti probleem. Koolidel on tema sõnul iga aastaga raskem uusi õpetajaid leida.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!