Ühistud ootavad Tapa vallalt tuge parklate ja rattahoidlate rajamisel

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 2. veebruar 2024
Jaga lugu
Tapa vallavalitsuse esindajate ja korteriühistute juhtide kohtumine.
Autor: Tapa vallavalitsus

Tapa korteriühistud ootavad vallalt ühistute toetamist õuealade korrastamisel, parkimisalade laiendamisel ja rattahoidlate rajamisel, selgus sel nädalal toimunud vallaametnike ja ühistute juhtide kohtumisel.

Kohtumise eesmärk oli edendada vallavalitsuse ja korteriühistute koostööd ning lisaks räägiti kohtumisel ka korterelamute rekonstrueerimisest, majandamisest ja haldamisest, korteriomanike teadlikkuse tõstmisest, korterite küttelahendustest väljaspool kütteperioodi ning päästeameti ettekirjutustest ja juurdepääsetavusest.

Samuti arutati lepituskomisjoni moodustamist, mis aitaks lahendada kohtuväliselt korteriühistute vaidlusi.

„Mitte kunagi ei tule kortermajade renoveerimiseks paremat aega kui täna," ütles Hommiku pst 2 korteriühistut juhtiv Olivar Kits, kes kuulub kokku 25 korteriühistu juhatusse.

Seotud lood

Mis puudutab valla poolsete toetusmeetmete eraldamist korteriühistute ühise tegevuse sh renoveerimise algatamiseks ja toetamiseks, siis eelkõige võiks see korteriühistute esindajate arvates puudutada projekteerimist ja tehnilise konsultandi teenuse tellimist. Kuna projekteerimise tase kipub erinema, siis pakuks tuge vastava tehnilise konsultandi toetamine. Projekteerimine ei pruugi hõlmata ainult suuri korterelamuidu, vaid ka väiksemaid korterelamuid.

Kohtumisel tõdeti, et koostöös korteriühistutega on võimalik kujundada Tapa valla linnaliste asumite linnaruumi ja üldmuljet see tähendaks linna poolseid värvipasse, hoonete soovituslikku kujundust, ühtset tänavasiltide kujundust. Peeti otstarbekaks, et linn pakuks välja mõned soovituslikud värvitoonid, millega ühiselt saaks arvestada.

Tapa vallavalitsuse arenguosakonna juhataja Valdo Helmelaid soovitas ühistutel valmistuda võimalikeks kriisideks, et oleks olemas tegusate inimeste kontaktid, tagatud elektrivalmidus. Vald lubas omaltpoolt parandada kriisijuhtimise teavitust.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!