83aastane ettevõtja kihutab tipus ega plaanigi peatuda

Autor: Riina Jussila • 10. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Reet Purre naudib talve­rõõme sama palju kui puhkekeskusesse jõudvad külastajad.
Autor: Liis Treimann

83aastane Nelijärve puhkekeskuse perenaine Reet Purre võtab iga tööpäeva kui pidupäeva.

Seotud lood

Purre usub, et edu tabab tegijat siis, kui ta ei mõtle sellele iga päev, vaid ajab oma asja südame ja hingega. “Tööle tulemine ja töö tegemine peaks olema rõõm, mitte piin,” ütleb ta.

Sel nädalal avaldatud kiiresti kasvavate ettevõtete edetabelis ehk Gaselli TOPis napsas majutusettevõtetest kõrgeima koha.

Rahvariietes Reet võtab meid vastu lumises Nelijärve puhkekeskuses maja ees, küütleva lume ja päikese keskel. Ta sätib kohviku ukse kõrval asuva puu otsa istuma taaskasutuskeskusest ostetud mänguoravat, mis oma lustakuses külastajaid rõõmustama asub. “Ma ei saa aru, kuidas selliseid toredaid asju ära viiakse. No te vaadake, kui armas!” seletab Reet orava saba sättides. “Taas­kasutuspoodidest olen ostnud väga palju toredat ning sellele siinsetes ruumides ja ka õues kasutust leidnud.”

Puhkas kuu aega jutti 37 aastat tagasi

Võiks ju oletada, et üle poolesaja aasta aktiivselt töötanud naine naudib nüüd tehtu vilju ning elab mugavat rantjee-elu, aga nii see ei ole. Pea iga päev on Reet Nelijärvel kohal ja toimetab. “Ma puhkasin viimati terve kuu jutti 1987. aastal, kui ma juhtisin veel Stroomi hotelli ja selle täitumus oli 118 protsenti. Hotellikoondise peadirektor­ Harri Veering kinkis mulle jõuludeks beeži Lada­. See on mul nii jäävalt meeles,” räägib Reet.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!