Lääne-Virumaa saab olulise rahasüsti

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 13. veebruar 2024
Jaga lugu
Rakveres arendatud Lennuki tööstusala nägi kolm aastat tagasi välja selline. Nüüd on euroraha toel plaanis tööstusalad arendada välja veel kolmes Lääne-Virumaa vallas.
Autor: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix

Vinni, Väike-Maarja ja Viru-Nigula valdadesse tehakse suuremahulised investeeringud seal asuvate tööstusalade arendamiseks.

Riigi Tugiteenuste Keskus rahuldas suve lõpus Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu esitatud rahastustaotlus maakonna ettevõtlusalade arendamiseks ja ettevõtlikkuse tõstmiseks. Euroopa Liidu abiraha saab selleks 2,77 miljonit eurot ning sellele lisandub 25%-suurune omafinantseering Lääne-Virumaa kohalikelt omavalitsustelt ja Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudilt.

Kolmeaastast projekti rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondide meetmest „Atraktiivne piirkondlik ettevõtlus- ja elukeskkond“.

Projekt on suunatud ettevõtlikkusteadlikkuse edendamisele haridusasutustes, omavalitsuste töötajate pädevuste tõstmisele ning tervikliku koostöövõrgustiku arendamisele ettevõtluse ökosüsteemi tugevdamiseks. Projekti raames tehakse ka suuremamahulised investeeringud Vinni, Väike-Maarja ja Viru-Nigula valdades asuvate tööstusalade arendamiseks, et luua ettevõtetele tegutsemiseks atraktiivne keskkond ja tõsta sellega maakonna konkurentsivõimet.

Projekti tegevustesse on kaasatud maakonna kõik omavalitsused. Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevjuht Sven Hõbemägi rõhutas pressiteate vahendusel, et kohalike omavalitsuste poolne toetus ettevõtlusele piirkonna elujõulisuse tagamisel on võtmetähtsusega.

Seotud lood

„Ettevõtete käekäik oleneb kõige muu kõrval sageli ka kohalikust omavalitsusest, kelle hoiakud ja tegevused võivad ettevõtlust nii hoogustuda kui ka pidurdada. Seetõttu on vajalik lisaks suurematele investeeringutele luua ka kohalike omavalitsuste ja teiste maakondlike partnerite kompetentse koondav ökosüsteem, et pakkuda ettevõtjatele tugiteenuseid ja tuua nendeni vajalikku ekspertnõu ning uusi teadus- ja arendustegevuste saavutusi,“ selgitas Hõbemägi.

Ta lisas, et projekti eesmärke aitab võimestada ka see, et endise maakondliku arenduskeskuse ettevõtlusalased tegevused liiguvad sellest aastast omavalitsuste liidu alla, mis lubab omakorda maakonna arendusorganisatsioonil keskenduda terviklikumalt ettevõtlusalaste strateegiliste suundade poole liikumisele.

Üheks partneriks projektis on ka Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituut, kelle ülesandeks jääb inkubatsiooniteenuste väljaarendamine ja pakkumine alustavatele ettevõtjatele ja haridusasutustele, toetades nii ettevõtlike noorte ja uute ettevõtjate järelkasvu maakonnas.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!