Saage tuttavaks – muusik ja helilooja Jaan Eerik Priks

Autor: Rahel Lepp • 25. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Jaan Eerik oma koduaias asuvas stuudios.
Autor: Erakogu

Jaan Eerik Priks (22) on andekas muusik ja helilooja, kelle ees maailm on valla. Tegelikult on see valla olnud juba õige kaua, sest noormees on jõudnud näha, proovida ja ära teha väga palju.

Et Jaan on oma noores elus palju kogeda saanud, on suur osa tema andekusel ja pealehakkamisel, aga ka vanemate toetusel ja õnnelikel juhustel. Viimaste hulka võib lugeda näiteks tulevase bändikaaslasega kohtumine Viru folgil, kus kohe pillid kõlama pandi ning Ameerikas koolis käies tema loomingut tabanud menu, mis peaaegu üleosariigilisi mõõtmeid hakkas võtma. “Ameerikast tagasi tulek on ainus asi, mida ma mõnikord natuke kahetsen,” tõdes Jaan, meenutades pooleaastast ajajärku oma elus, mis osutus loomingulises mõttes senini kõige viljakamaks. “Aga ainult vahel ja ainult natuke, kui siin mõni planeeritud projekt nii hästi välja ei kuku kui oleksin tahtnud,” sõnas mees.

Jaan Eerikul on kaks aastat vanem vend Peeter Johannes, kellega tehti kõike koos. Või siis ei tehtud. Näiteks päriselt koolis nad ei käinudki. “Olime algusest peale koduõppel,” selgitas Jaan Eerik. Kuna poiste (ja ka kolme noorema venna-õe) ema Liis oli ja on siiani Waldorf-kooli koduõppe koordinaator, said tarkused kodus selgeks. Lasila poisi vanemad autodele armu ei andnud, sest suur osa ajast kulus laste sõidutamisele erinevatesse huvialaringidesse ja trennidesse.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!