Kaks aastat sõja algusest Ukrainas. Kolmas aasta algas droonirünnakuga

Autor: Laura Saks • 24. veebruar 2024
Jaga lugu
Ukraina tuletõrjujad kustutamas korteripõlengut Odessas, mis sai alguse droonirünnakust. Autor: Reuters/Scanpix

Vene väed ründasid ööl vastu 24. veebruari Ukraina lõunaoblaste droonidega ja tulistasid rakette Assovi merelt, teatasid Ukraina kaitsejõud Telegrami vahendusel.

Vähemalt 12 drooni tulistati alla Mykolaivi, Kirovohradi ja Odessa oblastides. Üks allatulistatud droonidest kukkus Odessa elurajooni, hävitades osa hooneid ja tekitades tulekahju. Üks korter hävis täielikult.

Rünnakus hukkus üks mees, samal ajal kui päästjad suutsid tema naise rusude alt välja tuua. Naine viidi raskes seisundis haiglasse. Kaks teise korteri elanikku viidi haiglasse põletuste ja muude vigastustega, vahendab väljaanne The Kyiv Independent.

See on teine ​​juhtum 24 tunni jooksul, kus Venemaa on linnu droonidega rünnanud. Varasem rünnak 23. veebruaril nõudis kolme inimese elu.

Venemaa terasetootja peakorter süttis

Venemaa terasetootja Novolipetski terasetehase (NLMK) peakorteris puhkes täna tulekahju, teatas piirkonna kuberner.

Esialgsed raportid viitavad sellele, et tulekahju Novolipetski terasetehases võis olla põhjustatud droonist, ütles Lipetski piirkonna kuberner Igor Artamonov oma ametliku Telegrami kanali kaudu, hoidudes intsidenti omistamast Ukrainale.

Artamonovi sõnul ei olnud õnnetuses kannatanuid.

Tehase peakorter asub 400 kilomeetri kaugusel Venemaa-Ukraina piirist. Tehas annab 18% kogu Venemaa terasetoodangust.

NLMK on Venemaa miljardäri Vladimir Lissini jaoks oluline varaks. Lissin oli 2023. aastal Forbesi nimekirjas Venemaa kolmas rikkaim inimene.

Ukrainas on hukkunud üle 10 000 tsiviilisiku

Vähemalt 10 582 tsiviilisikut on hukkunud ja ligikaudu 20 000 on saanud vigastada alates Venemaa täieulatuslikust Ukraina sissetungist 2022. aasta veebruaris, teatas ÜRO inimõiguste jälgimismissioon Ukrainas (HRMMU). HRMMU rõhutas, et tegelik hukkunute ja vigastatute arv võib olla oluliselt suurem.

ÜRO märkis, et kuigi ohvrite arv vähenes järk-järgult jäi see ikka kõrgeks. Keskmiselt hukkus 2023. aastal igal kuul 163 tsiviilisikut ja 547 said vigastada.

Kahe aasta jooksul tekitasid plahvatusohtlikud rünnakud kahjustusi või hävitasid sadu haridus- ja meditsiiniasutusi. HRMMU on registreerinud, et alates 24. veebruarist 2022 on sõda mõjutanud 1 072 haridusasutust (236 hävitatud ja 836 kahjustatud) ning 465 meditsiiniasutust (59 hävitatud ja 406 kahjustatud).

Venemaa on kaotanud enam kui 400 000 sõdurit

Kahe aastaga on Venemaa sõjas Ukrainaga kaotanud enam kui 400 000 sõdurit. Alla on lastud enam kui 340 Vene lennukit. Kaotatud on 25 laeva ja üks allveelaev.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!