Vinni Biogaasi omanik ostab ühe Eesti suurima piimafarmi

Autor: Martin Johannes Teder • 28. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Pärnumaa piimafarmi Halinga omanik ja juht Raul Peetson vajas tulevikuplaanide jaoks partnerit.
Autor: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees/Scanpix

Vinni Biogaasi üks omanikest, börsifirmale Infortar kuuluv EG Biofond siseneb põllumajandusse ja ostab suurosaluse Pärnumaa piimafarmis Halinga OÜ.

Piimafarmi ainuomanik Raul Peetson seisis teeristil, kuidas edasi minna ja kellega edasi minna. Üks valik oli ise edasi tiksuda. “Aga plaan ja tulevik piimatootmises on selline comme ci, comme ça,” rääkis ta. “Kõik maailma väljakutsed on ukse taga ja kogu aeg koputavad.”

Infortari tegevjuhi Martti Talgre sõnul tekkis neil võimalus Halingasse investeerida. “Selgelt usume võimalust teha äri ka põllumajanduses,” sõnas Talgre.

Halinga oli kümme aastat tagasi Eesti suurim piimafarm. 2016. aastal ähvardasid sisetülid ja miljonites võlad firma pankrotti kukutada, kuid ettevõte suutis saneerimisega pääseda. Nüüd on Halinga üks Eesti viie suurima piimafarmi hulgas – kaasaegsed tootmishooned, piisavalt haritavat maad, suuri kari, loetles Talgre.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!