Korteriühistu sattus petisest ehitaja ohvriks

Autorid: Jaroslav Tavgen, Olesja Lagašina • 1. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Raplamaal Prillimäel Sõpruse 10 asuva korterelamu juures on üht-teist tehtud, kuid töö on jäänud pooleli.
Autor: Liis Treimann

Ettevõtja Anti Viigisalu, kes jättis oma varasematel ehitusobjektidel töölistele palga maksmata, alustas Raplamaal kortermaja renoveerimist. Võttis korteriühistu käest ettemaksu, jättis jälle ehitajatele maksmata ega viinud projekti lõpuni. Nagu varemgi, tegutses ta ettevõtte kaudu, millel polnud formaalselt temaga mingit seost.

Advokaat Tarmo Pilve bürool on praegu menetluses kümmekond samasugust juhtumit, mis enamasti on seotud korteriühistutega ja nende tellitud renoveerimistöödega.

Eelmise aasta lõpus otsustas Prillimäe külas Sõpruse 10 maja haldav korteriühistu maja renoveerida – soojustada fassaadi, tugevdada seinu, värvida rõdud. Ühistu tegi hanke ja odavaima pakkumise esitas Poslok OÜ.

Ärme lase petturitel tegutseda. Kui tead sarnaseid juhtumeid, siis jaga infot meiega aadressil [email protected]

Korteriühistu tegi Poslokile materjalide ostmiseks 30 000 euro suuruse ettemaksu. Selle aasta jaanuaris tõusis käibemaks ja seetõttu oli Poslokil kasulik materjale ette osta.

Algul läks kõik hästi: tellingud pandi püsti ning novembris, detsembris ja jaanuari esimesel poolel ehitus edenes. Töömehed remontisid maja, veel kolm firmat tegid abitöid, panid torusid jne.

Autor: Liis Treimann

Jaanuari keskel aga jäi kõik seisma: töölisi ei käinud objektil kaks nädalat. Ühistu muutus murelikuks ja uuris Posloki nimel objekti juhtiva Anti Viigisalu käest, milles asi. Too teatas, et töötajad on haiged. See tundus ka usutav: kui kaks inimest töötavad paaris, siis kui üks haigestub, ei saa teinegi ohutuse huvides enam objektile minna.

Möödus veel üks nädal ja töölisi ikka polnud. Ühistu juhatuse liige Mike Gross otsustas töötajatele otse helistada ning selgus, et kogu selle aja olid nad terved, kuid objektile ei läinud, sest Poslok ei maksnud neile jaanuari eest palka. Firma juhatuse liige Aare Sagar kinnitab, et temagi ei saanud palka kätte.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!