Juustukuningad: oleme väga huvitatud Rakveres poe avamisest

Autor: Lauriina Vastisson • 11. mai 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Juustukuningad on selline bränd, millega saab teha frantsiisiäri. Selle rajaja Merit Miller (pildil) teab, et edukad on need ettevõtjad, kes armastavad juustu ja ise ka särasilmselt leti taga kliente teenindavad.
Autor: Erakogu

Rakvere on üks koht kuhu soovib Juustukuningad oma poega laieneda, ütles juustupoodide keti rajaja Merit Miller.

Seotud lood

“Rakvere on üks kõige ägedamaid võimalusi, kuhu me soovime laieneda, sest oleme käinud oma letiga Põhjakeskuses müümas ja ka sel nädalavahetusel oleme seal kohal ning meil on tekkinud Virumaal oma fännklubi, kes meile kirjutab, et millal me oma poe avame,” rääkis Miller.

Juustukuningad pakub frantsiisivõtmise võimalust ja selleks, et Lääne-Virumaale Juustukuningate pood tekiks, on vaja leida ettevõtlik inimene, kes on valmis ettevõtjana Juustukuningate kaubamärgi alt poodi avama ja pidama.

“Kuna me oleme ise Tallinnas, siis siit Rakveres poodi pidada on liiga kauge ja sellepärast me eelistamegi pakkuda frantsiisi. Oluline on ka see, et omanik ise umbes 30% ajast ka müüks kohapeal,” selgitas Miller.

Praegu on Eestis 15 Juustukuningate poodi ja Milleri sõnul võiks Juustukuningate poed tekkida veel lisaks Rakverele ka Narvas, Raplas ja Keilas. “Tallinna kaubanduskeskustest on katmata veel näiteks Viru, Nautica ning Mustamäe piirkond,” rääkis ta.

Sõna “frantsiis” Eestis just tihti ei kuule. Kuid enamikule meist on tuttavad sellised ettevõtted nagu R-kiosk, Pizzakiosk või Juustukuningad. Need on vaid mõned Eestis tegutsevatest brändidest, mis pakuvad frantsiisivõtmise võimalust.

Seotud lood

Juustukuningate frantsiisi üks asutajatest Merit Miller ütleb, et edukaks on saanud just need frantsiisid, kus ka poeomanik ise aeg-ajalt letis müüb. “Meie frantsiis on eelkõige mõeldud inimesele, kes armastab juustu ja soovib ettevõtjaks hakata,” räägib ta toob näiteks Sirje Männa, kes 68aastaselt Juustukuningatega koos frantsiisiärisse sukeldus.

Sirje paistab silma just sellega, et ei karda ise kätt külge panna ning on oma ettevõtte suur fänn.

Juustukuningate frantsiisivõtja alginvesteering jääb 20 000–100 000 euro vahemikku, sõltuvalt sellest, kas frantsiisivõtja soovib võtta poe üle või avada täitsa uue koha. “Meie eesmärk on, et investeering saaks nelja aastaga tasa teenitud,” ütleb Merit.

68aastaselt frantsiisiärisse sukeldunud ning juustumüüjast ise ettevõtjaks hakanud Sirje Männa peab frantsiisilepingu alusel Juustukuningate poodi.
Autor: Silver Koster

Sirje Männa on ehe tõestus, et vanus on vaid number passis ja et ettevõtlusega alustamiseks pole kunagi liiga hilja. Laupäeval (11.05) 71aastaseks saav väärikas eas naise sõnul on tal energiat küllaga ja ta teeb kõik endast oleneva, et 80. eluaastani oma tööst rõõmu tunda. “Mul ei ole isegi seenioride messile asja – mul ei ole tahtmist ega ka aega sinna minna,” räägib sihikindel naine, kuidas Juustukuningate frantsiisiäri pidamine aitab tal end nii vaimselt kui füüsiliselt vormis hoida.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!