Pätist politseinik ja Rakvere vargabande äpardunud moosivargus

Autor: Andres Pulver • 18. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Sellel pildil oleval mehel pole meie looga midagi asja, tema on <strong >Viljandi-Pärnu prefektuuri politseinik Akerberg.</strong>
Autor: SA Virumaa Muuseumid

Politseinikud on ka inimesed ning aegade jooksul on nendegi sekka sattunud igasuguseid pätte ja kaabakaid.

Ajaleht Virulane kirjutas 18. aprillil 1929 endisest politseinikust Ernst Tomingast, kes läks libedale ning tegeles inimestelt raha välja petmisega, jätmata sealjuures puutumata ka oma ametikaaslasi.

Lugu sai lõpu tegelikult siitkandist kaugel, hoopis Raplamaal. Nimelt oli Juuru konstaabel Raplas palga järel käinud ja mingil hetkel sattus ta kokku Rakvere mehe Tomingaga, kes pöördus tema kui ametivenna poole ja palus ööseks ulualust.

Hommikul tegi Toming kiirelt minekut. Kui Juuru politseinik käe püksitaskusse pistis, valitses seal tühjus ning saja krooni ringis raha oli kadunud.

Analoogne lugu oli juhtunud ka veidi varem Väike-Maarja laada ajal. Toming oli laadal vennastunud Salla mehe Johannes S.-iga, kelle juurde ta ka öömajale läks. Hommikul kadus Ernst Toming koos 130 krooniga.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!