Salla meeste segane surmasõit

Autor: Andres Pulver • 14. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tänapäevane Salla süda - bussipeatus.
Autor: Eesti Rahva Muuseum

95 aastat tagasi, 14. märtsil 1929 tuli Rakvere-Paide rahukogus arutlusele saladusliku surmasõidu lugu Sallas.

1928. aasta 12. oktoobri hilisõhtul sõitsid vennad August Partvei, Karl Stern ja Johannes Kask apteeker Klavingi juurde ja palusid vankris lebanud Johannes Krausile arstiabi anda. Paraku oli too aga juba surnud.

Mehed rääkisid, et vanker läks sõidu ajal ümber ja lendas veega täidetud kraavi ja Kraus jäi vankri alla vette. Et aga hingamisorgabid veest ja mudast puhtad olid, leidis apteeker, et uppumissurmast ei saanud juttugi olla.

Uurimise käigus selgus, et Kraus, Stern ja Eduard Kleesmann olid viibinud pärast Salla laata toimunud tantsupeol, kus Stern ja Kleesmann Krausi õue kutsusid ja tundisd huvi, miks too oli laadal Kleesmanni piitsaga löönud.

Mehed läksid kättpidi kokku. Lärmi peale õue läinud pidulised nägid, et Krausil oli kukal verine ja lähedal seisis kolm kaigastega meest.

Kahtlustatavad andsid eeluurimise käigus vastukäivaid selgitusi. Karl Stern rääkis esmalt, et „tema ainult korra Krausi elektrilambiga löönud ning siis näinud, et Kleesmann Krausile hoope jaganud“.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!