3. augustil peetakse viiendat kordaWähja festivali. Festivalil tutvustatakse külalistele eestimaist jõevähki – kes see jõeloom on, kuidas teda jätkusuutlikult püüda, valmistada ja süüa. Selle aasta festivali muusikaline peaesineja on Jaagup Kreem.
„Kuigi vähi kohta on Eesti pärimuses rohkelt legende, on ta tänasel päeval meie toidulaual siiski üsna võõras tegelane,“ rääkis festivali eestvedaja ja vähipüügi entusiast Kaur Salus.
Papptaldrikud ja plastist ühekordsed nõud kontserdil või muul avalikul üritusel on minevik – alates sellest aastast on toidu ja joogi serveerimiseks lubatud kasutada üksnes korduskasutatavaid anumaid ja söögiriistu. Uus olukord paneb kukalt kratsima ürituste korraldajad ja toitlustajad, lisakuludest ei pääse lisaks neile ka sööjad.
Laupäeval peeti Ao külas Wähja festivali, kus tutvustati eestimaist jõevähki – kes see iidne jõeloom on, kuidas teda jätkusuutlikult püüda, valmistada ja süüa.
Eile peeti Lääne-Virumaal Näkiuurimiskeskuses Wähja festivali, kus tutvustati eestimaist jõevähki – kes ta on, kuidas püüda, valmistada ja süüa. Festivali sisustas kohaliku toidu laat tegevustega kogu perele ning sündmuse võttis kokku pidulik vähiõhtusöök kontserdi saatel.
Autoomanikud jälgivad kõhedusega kalendrit: aeg muudkui tiksub esimese jaanuari poole. Ei, kõhe pole mitte seepärast, et jälle peab uue aasta lubadusi andma, vaid 01.01.2025 jõustub Eestis automaks. Nii mõnigi meist lootis, et see maks jääb tulemata ja pigistas silma kinni iga kord, kui sellise pealkirjaga uudist nägi. Enam pole mõtet.