Parima mahetootja tiitliga pärjati Tõrvaaugu Mahetalu Raplamaalt, parimaks mahetooteks kuulutati Metsavenna Turismitalu OÜ juust Küllus Äntu Mõisa mahebroileriliha kotlettide ees.
26. novembril kuulutati mahepõllumajanduse aastakonverentsi auhinnatseremoonial välja parima mahetootja ja mahetoote konkursside võitjad. Auhinnad andis üle regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman, vahendab Põllumajandus.ee.
Väike-Maarja külje all tegutsev Äntu Mõis tõi mahemunade ja mahebroileriliha kõrval esimesena Eestis lettidele ka mahekanalihast viinerid ja keeduvorstid.
“Munadega on meil praegu kehvasti, sest meil ei ole neid nii palju pakkuda, kui soovitakse osta,“ ütles mahemune tootva Äntu Mõisa omanik Lauri Bobrovski.
Juba jupp aega enne 2018. aastat, kui Äntu mõis uue omaniku sai, mõlkus selle tulevasel omanikul Lauri Bobrovskil mõtteis mahebroileri kasvatamise ja väärindamise idee.
Kolmapäeval kogunes Tallinnas toiduajakirjanikest, valdkonna ekspertidest ja tippkokkadest koosnev žürii, kes selgitas pimetesti abil välja 2023. aasta parimad talutoidu maitsed.
23. mail toimub Von Krahli teatrimajas Rakvere Elustiilipäev – avalik sündmus, mis tõstab esile puhkamise kui teadliku eluoskuse ja vaimse tasakaalu osa. Ürituse tänavuseks juhtmõtteks on „Puhkus on jõud!”.