Mõistan, miks ukrainlased naasevad koju

Autor: Lisette Luik • 3. aprill 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Olles käinud Ukraina piiril, et viia humanitaarabi koolile, mis on kohandatud põgenikekeskuseks, jäi mulle esmapilgul mõistmatuks, miks naasevad ukrainlased koju, mida pommitatakse, kirjutab ajakirjanik Lisette Luik.

Ukraina piirile sõitmise eel sõid asjaosalised Vinni-Pajusti gümnaasiumi sööklas kõhud täis. Fotol on loo autor ja sõjakoleduste eest Eestisse põgenenud Ukraina perekond, kes otsustasid tagasi Ukrainasse minna.
Autor: Lisette Luik

Lisette Luik tegi kaasa reisi Poola-Ukraina piirile, kuhu Vinni-Pajusti gümnaasiumi ja motoklubi Aurum21 seltskond sõitis eelmisel nädalal eesmärgiga viia sõpruskooli rahvale esmatarbekaupa. Minnes anti küüti ka sõja eest Eestisse põgenenud Ukraina perekonnale, kes otsustas tagasi kodumaale minna. Miks nad sellise otsuse tegid, saab lugeda siit.

Reportaaži sellest, kuidas virulasi koheldi Ukraina piiril nagu salakaubitsejaid saab lugeda siit.

Lisette Luige arvamusartikli lõpus on eelmisel nädalal toimunud abistamisreisist kokkuvõtlik videolugu ja galerii.

Samaaegselt, kui andsime Medyka piiritsoonis üle abivalmite Lääne-Virumaa inimeste kokku kogutud toidu ja muu eluks hädavajaliku, pommitasid venelased meist 85 km kaugusel asuvat Lvivi linna. Seal olles me veel pommitamisest ei teadnud, kuid isegi siis näis veider, et enamus inimesi liigub Ukraina suunas, mitte vastupidi.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!