Alustav ettevõtja: eneseväärikusest ei jää toitlustusäri käivitades palju alles

Autor: Üllar "Myrakas" Priks • 6. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Äripäeva kolumnist Üllar Priks ehk Myrakas hoiab ka Lääne-Virumaa Uudiste lugejaid kursis, kuidas läheb tema toitlustusäril, hiljuti asutatud osaühingul Suur M.
Autor: Maarika Kauksi

Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks põrkus juba ettevõtjatee alguses bürokraatiaga, mida ei saa loogilisuses küll süüdistada. Hoopis isevärki lugu on aga eneseväärikusega …

Niisiis veetsin ma kogu möödunud sügise koolipinki nühkides. Tõtt-öelda tuli mitme ammu unustatud hirmuga uuesti silmitsi seista. Klassi ees kõnelemine ja õpetaja ristküsitluse turmtule eest põiklemine pole just toimingud, mida keskealise mehena kogeda sooviks.

Minu sügav kummardus pisikestele inimestele siinkohal. Lastel peab ikka kuramuse kõva närvikava olema, et end keskast läbi lohistada.

Üllar Priks, sõpradele-tuttavatele Myrakas, on kirjanik, kolumnist, muusik ja kirglik kokk. Tätoveeritud tsiklist, kes on kirjutanud lasteraamatu. Ja nüüd siis ka toitlustusettevõtja.

Eelmises kommentaaris kirjeldas Myrakas töötukassa ettevõtluskoolitusel osalemist pikemalt. "Normaalne hullaribänd," nagu ta seal kohatud seltskonda resümeerivalt iseloomustas.

Mida loeng edasi, seda rohkem hakkasin ma aru saama, et tegu pole pelgalt maksumaksja raha peal liu laskmisega. Okei, praegu kantakse sulle iga kuu väike õlleraha arvele ja elu on lill, aga üks hetk saab ju pidu läbi. Ja vaat siis on juba hilja jalgu tagumiku alt välja tirima hakata.

Ühesõnaga, hakkasin tasapisi tabelitesse laotavate numbrite taga ka päris asja nägema. Ning mida selgemaks tulevikuvisioon kujunes, seda rohkem hakkasin ma ise asjasse uskuma ja sihipärasemalt tegutsema. Sain aru, et ettevõtjaks hakkamine pole mingi vallatu põige järjekordsele stiilipeole. Et tõmbad aga ülikonna selga ja oledki Bill Gates valmis.

Myrakas, kolumnist-ettevõtja
Äri ajades on kõik üks lõputu küünlapäev. Unenägu, millesse sa igal hommikul uuesti ärkad.

Või no kui nüüd brändingu peale mõelda, siis eks ta ikka natuke on stiilipidu ka. Lihtsalt – pärast tavalist stiilipidu on hommikul väike pohmell ja niudepiirkonnas igatsus intiimsuse järele ning siis läheb elu jälle vanadesse roobastesse. Aga äri ajades on kõik üks lõputu küünlapäev. Unenägu, millesse sa igal hommikul uuesti ärkad. Ja sellisel juhul tuleb teha kõik endast olenev selleks, et unenägu poleks nagu "Elm Streeti luupainaja" või "Põrgu Jaan".

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!