Tänavatoitlustajate välimääraja: külakurnajast vahavuntsini

Autor: Üllar "Myrakas" Priks • 19. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Külakurjana tüüpi tänavatoitlustaja putka juures lookleb tavaliselt pikk saba. Iseküsimus, kas inimesed leti juurest ka õnnelikult lahkuvad. "Ta ilmub vabaõhuüritusele, kaasas koorimata kartulid ja Maxima säästusuhkur, ning kukub igasuguse häbita õnge otsa meelitama ühiskonna kõige nõrgemaid ja abitumaid," nagu kirjutab eelmisel aastal toitlustusäriga alustanud Üllar Myrakas Priks.
Autor: Midjourney

Kogu möödunud suve veeresin ma toidukäruga Suur M mööda lamedat Maarjamaad ja pakkusin inimestele lihavaba tänavatoitu. Hooaja jooksul sattus mu käänulistele teedele vägagi eriilmelisi vabaõhusündmusi ning silmipimestavalt värvikaid karaktereid, kellega koos tuli jagada vett, elektrit, müügiplatse ja kliente, kirjutab eelmisel aastal toitlustusäriga alustanud Äripäeva kolumnist-ettevõtja Üllar “Myrakas” Priks,

Nüüd, kus hoog on mõneks ajaks maha võetud, et kevade saabudes oleks taas jaksu edasi kütta, on paras aeg teel kohatud saatusekaaslased ja kaasvõitlejad meelevaldsetesse kimpudesse köita, et joonistada sõnadega mõned suunurki kukla suunas sikutavad portreed Eestimaa suvefestivalidel söögilõhnade läheduses askeldavatet tüüpidest. Järjekordne täiesti ebavajalik välimääraja on teie ees!

Seotud lood

Amatöör

Sellesse rühma on allakirjutanul endal au kuuluda. Põhimõtteliselt on Amatöör tubli ja hakkaja, aga loll nagu järjekindlalt köögiakna vastu põtkiv kevadine kärbes. Tal on potentsiaalseks õnnestumiseks võrdsed võimalused kõigi oma konkurentidega, kuid kasutada Amatöör neid ei mõista.

Kui juhtute nägema tuledesära ja mürtsuva muusika kiuste peoplatsi kaugemas nurgas üht halvasti valgustatud telki, mille juures ükski detail ei vaevu reetma, kas teid tahetakse seal nõeltega torkida, näomaalingutega katta või õnneliku lõpuga joogaga kostitada, siis suure tõenäosusega istub selle varjus näost hall Amatöör, kes värisevilkäsi oma ruudulisse raamatupidamiskaustikusse järjekordse miinusmärgiga numbrikatsiooni joonistab.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!