• 15.11.22, 15:58

Petukirjade saatjad esinevad taas politsei nimel

Viimastel päevadel on politsei saanud ligi poolesajal korral teateid otsekui politsei poolt saadetud petukirjadest. Neid e-kirju saadavad kelmid ja need tuleb arvutist kustutada.
Otsekui politsei- ja piirivalveameti poolt Lääne-Virumaa Uudiste toimetusele saadetud petukiri.
  • Otsekui politsei- ja piirivalveameti poolt Lääne-Virumaa Uudiste toimetusele saadetud petukiri. Foto: Ekraanitõmmis
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juhi Vjatšeslav Milenini sõnul algas uus petukirjade laine juba nädalavahetusel. „Tänan kõiki inimesi, kes on saadud e-kirja kustutanud ja nendest ka politseid teavitanud. Saame seeläbi parema ettekujutuse pettuse levikust, et ka teisi inimesi hoiatada,“ ütles Milenin.
E-kirjade saatjateks on märgitud politseinike või teiste asutuste töötajate nimed, kuid tegelikult nad ei ole neid kirju saatnud.
„Tasub ka tähele panna, et e-kirjas ei ole välja toodud, kellele kiri saadetakse. Ärge vastake kirjadele, kui teie poole ei ole nimeliselt pöördutud. Samuti võivad kelmid kirjale vastates hakata raha välja pressima“, lisas Milenin.
Petukirjad tulevad väga kummalistelt aadresidelt. Lääne-Virumaa Uudiste toimetuse üldmeilile on saabunud kaks petukirja - üks eile ja teine täna.
Eile saabunud kirja pealkirjaks oli "KOKKUKUTSUMISE TOIMIK NR 0025215-00Z" ja see oli tulnud aadressilt [email protected], kuid saatjana oli kirjas lihtsalt Politsei. Kirjaga oli kaasas ka manus, millel pealkirjaks "KONVOKATSIOON".
Tänane petukiri kandis pealkirja "Re: ✅Nº 15-11-2022(kokkukutsumine) ja saatjana oli kirjas politsei- ja piirivalveamet, ehkki tegelikult tuli kiri meiliaadressilt [email protected]. Ka selle kirjaga oli kaasas analoogne manus.
Kui eilse kirja tekst oli "Kaebus teie kohta", siis tänase kirja tekst oli arusaamatum - "Kokkukutsumine lugeda".
Petukirjade tunnused:
* Asutuste nimed on välja mõeldud.
* Logod e-kirjas on välja venitatud või kokku surutud.
* Esinevad kirjavead ja ebaloogilised laused.
* Kiri on saadetud kahtlaselt e-posti aadressilt.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele