Aprillist tõuseb töövõimetoetuse päevamäär

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 31. märts 2023
Jaga lugu
Töötukassa.
Autor: Raul Mee

Alates 1. aprillist arvestatakse töövõimetoetust uute päevamäärade alusel. Tõuseb ka sissetuleku ülempiir, mille saabudes toetusi kärpima hakatakse.

Neile, kellel töövõime puudub, makstakse alates 1. aprillist toetust 18,60 eurot päevas (keskmiselt 558 eurot kuus); neile, kelle töövõime on hinnatud osaliseks, 10,602 eurot päevas (keskmiselt 318,06 eurot kuus). Aprilli algul (hiljemalt 10. aprillil) makstakse toetust veel märtsikuu eest ja vana päevamäära alusel. Uue, kõrgema päevamäära alusel hakatakse toetusi välja maksma mai alguses (hiljemalt 10. mail) aprillikuu kalendripäevade eest.

Koos toetuse tõusuga kasvab ka sissetuleku ülempiir, millest arvates toetuse summat hakatakse vähendama. Maikuust alates hakatakse toetust valemi alusel vähendama juhul, kui toetuse saaja eelmise kuu brutosissetulek oli suurem kui 1674 eurot.

Töövõimetoetust ei maksta osalise töövõimega inimesele, kelle eelmise kuu brutosissetulek ületas 30 kalendripäeva toetuse korral 2310,12 eurot. Puuduva töövõimega inimesele ei maksta alates maist toetust juhul, kui tema eelmise kuu sissetulek 30 kalendripäeva toetuse korral oli suurem kui 2790 eurot.

Töövõimetoetuse kohta saab rohkem infot töötukassa kodulehelt.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!