Igapäevase muruniitmise asemel hakkas Aivar Niinemägi köögivilja kasvatama

Autor: Andres Pulver • 22. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Märtsi esimesel nädalal, mil Aivar Niinemäega sai juttu aetud, oli lund veel nii palju, et keldrisse pääsemiseks oli vaja lumelabidas appi võtta.
Autor: Andres Pulver

Eelmisel nädalal oma 64. sünnipäeva tähistanud Aivar Niinemägi on rahutu hingega mees, kes tahab kogu aeg katsetada ja midagi uut proovida. Aastaid on ta töötanud omavalitsustes arendusnõunikuna, juhtinud MTÜ-d PAIK ja esindanud Eesti põllumehi ka Brüsselis, nüüd peab aga põllumajandusülikooli lõpetanud mees oma talu Rakvere vallas.

Palgatöö lõppes Aivar Niinemäe jaoks otsa neli aastat tagasi. "Minu jaoks sai natuke saatuslikuks see, et ma rõhutasin kõikide piirkondade arengu olulisust," meenutas ta.

Tööta jäänud mees läks turismikursustele ning läbis need nii inglise kui ka vene keeles. Kui eksamite aeg kätte jõudis, oli paraku ka koroona kohale jõudnud ning eksameid enam ei tehtudki.

Et turismivallas polnud koroona ajal midagi peale hakata, tuli mehel välja mõelda, kuidas leib lauale saada. Esmalt proovis ta vutikasvatusega. Töötukassa leidis aga, et tegemist pole piisavalt atraktiivse valdkonnaga, mida toetada.

"Mul ei olnud ette näidata lepinguid suurte kaubanduskettidega," rääkis Niinemägi. Töötukassalt jäi laienemistoetus saamata.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!