Noored ja seksuaaltervis – kust küsida nõu?

Autor: Ave Jüriöö, Tervisekassa tervisedenduse spetsialist • 22. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Seksuaaltervisest rääkides tunnevad paljud noored ennast ebamugavalt või kohmetult, noorte nõustamiskeskustes saab seksuaalsusega seotud teemadel rääkida spetsialistiga.
Autor: Shutterstock

Noortel on seksuaaltervist puudutavatel teemadel võimalik pöörduda nõustamiskeskustesse, kus neile on loodud turvaline keskkond ja probleemidele aitavad lahendust leida oma ala spetsialistid. Noortenõustamine on tasuta mõlemast soost kuni 26-aastastele noortele.

Seksuaaltervisest rääkides tunnevad paljud noored ennast ebamugavalt või kohmetult. Põhjuseks on sõna „seks”, mis tekitab ühese seose seksuaalvahekorraga. Piinlikkust tundes kardetakse pöörduda vanemate poole, kuid mure ootab lahendamist ja nõuandjateks saavad tihti eakaaslased. Sõbrast „eksperdi“ soovitustel võivad aga olla kurvad tagajärjed. Kuidas saaksime toetada noori ja kuhu suunata nad seksuaaltervist puudutavate küsimustega?

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!