Investor Toomas: tegin panuse kiibivõidujooksu liidrile

Autor: investor Toomas • 22. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Nvidia tegevjuht Jensen Huang näitamas vanu ja uusi autonoomsete sõidukite arvuteid oma peaesitlusel CESil Las Vegases 7. jaanuaril 2018.
Autor: Reuters/Scanpix

Otsustasin teha oma panuse mullu alanud kiibivõidujooksus ja kellele muule panustada kui jooksu liidrile: Nvidiale, kirjutab Investor Toomas oma uuest ostust.

Olin Nvidiasse investeerimisele lähedal juba 2016. aastal lugeja Aivo soovituse peale. Kahju, et ma toona soovitust kuulda ei võtnud, vaid lõin põnnama aasta varem tehtud 150protsendise tõusu peale. Sain õppetunni, et tõusu ei maksa karta ja kui on asjalik aktsia, siis küll ta tõuseb veel. Loodan, et Aivo ise ostis ja hoiab tänaseni – sest nüüdseks on aktsia umbes 20 korda kõrgemal.

Seotud lood

2022. aasta suvel uurisin kiibisektorit ja leidsin, et “investeerida tasub, aga mitte täna”. See polnud väga vale mõte, sest samal sügisel kukkusid kiibiaktsiad kümnendi põhja. Kuid sealt algas ralli, mille magasin täiesti maha. Alles mullu mais jõudis teiste kiibiettevõtete ees spurtiv Nvidia taas minu vaatevälja – aga jällegi ma ei ostnud, sest pelgasin, et ralli kaua ei kesta.

Noh, kolmandat korda ma enam seda viga ei tee, et jätan ostmata. Prognoosi kohaselt on kiibirallis veel küllalt vurtsu sees, eriti Nvidias. Niisiis otsustasin kaasa lüüa, ostes otse investor Toomase konverentsi laval 20 aktsiat hinnaga 594,91 dollarit tükk. Kui hind täna eest ära silkab, siis muudan orderi turuorderiks ringi. Et positsioon on väga riskantne, otsustasin riskida vaid 1,8 protsendiga portfellist. Kui ootused paika peavad ja ralli jätkub, siis selle positsiooni osakaal portfellis suureneb ise.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!